Incertesa entre els transportistes atrapats al Regne Unit

Demanen coordinació i respostes, i denuncien que les autoritats britàniques no els informen de res.

Milers de camions aparcats en un pàrquing de Dover esperant poder travessar la frontera
Milers de camions aparcats en un pàrquing de Dover esperant poder travessar la frontera

Els transportistes atrapats al Regne Unit estan en una situació d'"angoixa" i "frustració" davant la incertesa de la tornada a Espanya per Nadal i reivindiquen la necessitat de coordinació i resposta ràpida de les autoritats franceses davant el desemparament i la desinformació que pateixen.

La reobertura de les fronteres de França amb el Regne Unit al trànsit de persones i mercaderies no ha canviat la situació dels transportistes atrapats, que continuen esperant poder eixir. Un d'ells, Javier Ferrando, de Carcaixent, ha parlat amb les Notícies del Matí per a explicar que "les autoritats no ens informen de res" i que encara no saben quan podran eixir. Des de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport corroboren aquesta informació: "van passant les hores" i "no apareix ningú" per a realitzar els tests d'antígens, ha informat el seu secretari, Carlos García.

García també ha explicat que a Espanya la flexibilització del compliment de la normativa de conducció i descans és una mesura positiva "sempre que comencen a tornar". El seu temor se centra en quan començaran a realitzar les proves, tenint en compte que aquest divendres és festiu i que en les carreteres franceses hi ha restriccions per a la circulació de vehicles pesants.

Segons els càlculs de la federació, uns 800 camions de la Comunitat Valenciana poden estar retinguts en les cues en els accessos del Regne Unit a França.

El Consell demana "desbloquejar" la situació

Per la seua banda, el Consell ha reclamat a les autoritats de franceses, britàniques i europees un "esforç de claredat i diàleg" per a aconseguir "desbloquejar" la situació dels transportistes atrapats a Dover. "No poden ser moneda de canvi de cap altra negociació, ni del Brexit ni de la pandèmia, i hem d'actuar de manera coordinada", ha asseverat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en una reunió amb representants de la FVET.

El Regne Unit es prepara per a fer proves

El ministre britànic de Transport, Grant Shapps, ha demanat a les empreses que continuen sense enviar camions cap a Dover mentre l'executiu ultima un programa per a realitzar proves als transportistes que esperen.

Però malgrat la petició de Shapps, els camions han continuat arribant aquest dimarts als col·lapsats aparcaments del sud d'Anglaterra, on algunes persones s'han vist obligades a dormir les dues últimes nits.

L'aglomeració de vehicles de transport pesat a les portes del canal de la Mànega es deu en part també a la que la por a un Brexit dur, que havia portat moltes empreses del Regne Unit a acumular mercaderies procedents del continent.

També et pot interessar

stats