Imatges històriques: l'any 1985, quan la inflació també era de dos dígits

Feia 37 anys que l’IPC no tenia dos xifres i hem recordat aquella Espanya de mitjans dels huitanta amb l’encariment de la vida també disparat

L'Espanya del 1985 també tenia els indicadors econòmics del nivell de vida disparats
L'Espanya de l'any 1985 també tenia disparats els indicadors econòmics del nivell de vida / À Punt NTC

L’encariment dels productes com l’energia o els combustibles ha fet que les famílies valencianes hagen d’assumir un sobrecost de 175 euros al mes. Durant el mes de març, la Comunitat Valenciana ha registrat la temuda inflació de dos dígits. L'IPC s'ha disparat al 10,2%. És una xifra històrica que no es donava des de l'any 1985.

Fa 37 anys, en una Espanya que començava a recompondre's, totes les mirades es dirigien cap al futur i el país feia mèrits per a seure a la taula dels germans europeus. Quan es va signar el tractat d'adhesió a la Unió Europea, es van agitar els fonaments de l'economia. El maig del 1985 l'IPC s'acostava al 10%.

Amb les expectatives de creixement altes, la demanda i els preus es disparaven a mitjans dels anys huitanta. Tant ara com en aquell moment, el petroli es considera el producte que, en encarir-se, acaba arrossegant la resta de preus.

El 1985 pagàvem amb pessetes i vestíem de manera molt diferent, però, quasi 40 anys després, la pujada dels preus angoixa de la mateixa manera. 

També et pot interessar

stats