Iberdrola dispara un 36% els beneficis fins al juny, 2.075 milions

La companyia energètica atribueix el benefici als "negocis internacionals" que té als Estats Units, el Brasil i el Regne Unit

Imatge d'arxiu de la Torre Iberdrola
Imatge d'arxiu de la Torre Iberdrola

Iberdrola va obtindre un benefici net de 2.075 milions d'euros en el primer semestre de l'any, una xifra que representa un increment del 36% respecte del mateix període de l'exercici anterior, impulsat pels negocis internacionals, segons ha informat la companyia.

L'energètica presidida per Ignacio Sánchez Galán va destacar que aquest augment en els guanys es va registrar malgrat una baixada del 26% en la contribució d'Espanya, afectat, fonamentalment, pels alts preus de l'energia, que no s'han traspassat als clients amb preus fixos acordats prèviament, que s'ha vist compensada pel fort creixement als Estats Units, el Brasil i el Regne Unit.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) d'Iberdrola va créixer un 18% en el primer semestre, fins als 6.444 milions d'euros, amb una evolució positiva en totes les geografies exceptuant Espanya.

D'altra banda, les inversions brutes en el semestre del grup es van situar en els 4.741 milions d'euros, amb un increment del 5,3%. A més aconsegueixen 10.200 milions d'euros en els últims dotze mesos, després d'haver instal·lat 3.400 megawatts (MW) de capacitat renovable en aquest període, i disposar-ne de 7.100 MMW més en construcció.

També et pot interessar

stats