Els restauradors valencians llancen una crida desesperada per a trobar treballadors per a l'estiu

Sols a la província de Castelló i hi ha unes 2.000 places per a cobrir de cambrers, cuiners o caps de sala

Diversos cambrers atenen la terrassa d'un negoci / À Punt NTC

Falta un mes perquè comence la temporada alta del turisme, i el sector de l'hoteleria de la província de Castelló, de llocs com Orpesa, Peníscola o Alcossebre llança una crida desesperada. Hi ha ofertes de treball que inclouen fins i tot allotjament i dietes. 

Sous per damunt dels mil cent euros, allotjament gratuït i requisit d'experiència zero. És el que estan oferint els hostalers de localitats com Alcossebre, davant la impossibilitat de trobar personal per a una campanya d'estiu que es preveu forta.

Cambrers, cuiners i caps de sala no professionals que comencen a buscar en altres comunitats autònomes, també entre els temporers del camp. A la província de Castelló i hi ha unes 2.000 places per a cobrir i 109.000 a tot Espanya.

Un restaurador explica a À Punt NTC que ofereixen entre 1.200 euros i 2.800 euros al mes i possibilitat d'allotjament. I una altra empresària assegura també que han hagut de sol·licitar personal fora de la Comunitat Valenciana.

El problema ha botat a l'agenda política. El dilluns passat, de fet, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, es va reunir amb els sindicats per a abordar aquestes dificultats per a trobar determinats perfils laborals. Díaz, tot i assegurar que la situació d'Espanya és molt millor que la d'altres economies del voltant, va atribuir l'existència de vacants de difícil cobertura als sectors de l'hoteleria o agricultura a les "condicions laborals".

També et pot interessar

stats