Els hostalers de la Malva-rosa demanen a l'Ajuntament reformes en el passeig que acompanyen la remodelació dels restaurants

Les obres dels dotze establiments d'este icònic passeig s'encetaran a finals del 2024

Restaurant a la platja de la Malva-rosa de València / À Punt NTC / À Punt NTC

La façana marítima de València, esta vegada sí, camina cap a la remodelació total. Després de més d'una dècada demanant el canvi, finalment, el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP) ha publicat l'aprovació definitiva del Pla Especial d'Ordenació del Passeig Marítim, després que l'Ajuntament de València donara el seu vistiplau el passat mes d'abril.

Era l'últim tràmit que faltava per a donar llum verda a la renovació i ampliació dels dotze restaurants ubicats al passeig de la Malva-Rosa de València que tenen qualificació d'elements singulars. Els establiments podran modernitzar i homogeneïtzar les instal·lacions i ajustar-les a les condicions exigides per la Demarcació de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Concretament, esta modificació del planejament, aprovada per unanimitat en el ple del passat mes d'abril, permet, per exemple, l'habilitació de terrasses en la primera planta dels restaurants. L'ocupació màxima edificada passarà a ser de 229,30 metres quadrats, amb una terrassa superior de 144 metres quadrats coberts i tancats amb envidrament i de 85 metres quadrats descoberts.

També es podrà millorar el disseny d'estos immobles, amb una coberta amb plans inclinats, per a facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Es col·locaran, a més, amb una sobreelevació de cinquanta centímetres, per a fer front a la pujada progressiva del nivell de la mar i per a evitar inundacions en l'època de temporals marítims, cada vegada més devastadors a causa del canvi climàtic.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de València, Juan Giner, ha explicat que “el canvi del pla especial comporta la renovació i modernització de la imatge dels edificis dels restaurants del passeig, una demanda que els veïns i els gestors d'estos restaurants estaven sol·licitant”.

Els hostalers demanen una remodelació integral del passeig

Per la seua banda, els hostalers demanen que es complisquen els terminis, és a dir, que les obres comencen entre novembre i desembre de 2024 i estiguen enllestides de cara a les Falles. Les obres tindran un cost que oscil·larà entre els 600.000 i els 900.000 euros.

També reclamen a l'Ajuntament reformes en l'entorn del passeig marítim, com contenidors soterrats o noves parades d'autobús, que acompanyen esta remodelació. "Fa tres generacions que estem a la platja i farem l'esforç per a poder pagar estos locals, pel nostre bé, i pel bé de la ciutat de València", declara José Miralles, president de l'Associació de Restaurants de la Platja de la Malva-Rosa.

També et pot interessar

stats