València dona llum verda a la renovació dels restaurants del passeig de la Malva-rosa

Estos edificis porten tres dècades sense un canvi estètic, el que canviarà completament l'aspecte de l'avinguda

El passeig de la platja de la Malvarrosa tindrà un nou aspecte / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha donat llum verda al pla de modificació especial del passeig de la platja de la Malva-rosa, un canvi d'imatge que permetrà renovar els dotze restaurants que hi ha. D'esta manera, el consistori dona resposta a una qüestió que els hostalers reivindiquen des de fa temps.

De fet, estos edificis porten tres dècades sense un canvi estètic, cosa que canviarà completament l'aspecte de l'avinguda. Les obres començaran a finals del 2024, segons ha indicat José Miralles, president de l'Associació de Restaurants Platja de la Malva-rosa. "Ací aniran unes plaques solars més sostenibles, més lleugeres i amb molt més cristall i altres instal·lacions interiors", ha comentat, mostrant els canvis als equips d'À Punt.

La remodelació d'estos establiments són una demanda històrica del sector i, per tant, les infraestructures seran més modernes i sostenibles, distant molt dels quioscs originals que encara recorda el veïnat, quan la gent encara podia entrar dins sense calçat i en banyador.

Els nous restaurants de la Malva-rosa es renovaran per fases i amb mòduls prefabricats. A l'espera de les llicències d'obra, es calcula que els primers estiguen enllestits per a les pròximes falles. Juan Giner, regidor d'Urbanisme, ha explicat que ja estan establides "les regles del joc i el plantejament, que permet els usos". Ara, "s'informaran les llicències el més àgilment possible", ha aclarit.

En estos restaurants treballen terceres generacions d'hostalers, que també reivindiquen el seu treball per a conservar la gastronomia local i ser un atractiu turístic a la platja de València. 

També et pot interessar

stats