Restauradors del Cedre protesten contra la implantació de la ZAS

L'associació reclama a l'alcalde que minimitze l'impacte acústic de la zona sense aplicar restriccions i limitacions a la seua activitat

Imatge de la protesta per l'aplicació de la ZAS al Cedre
Imatge de la protesta per l'aplicació de la ZAS al Cedre / Associació d'Hostaleria i Oci del Cedre

Els restauradors de la zona del Cedre han protestat aquest dijous davant de l’Ajuntament de València per a mostrar el rebuig a la implantació d’una zona acústicament saturada. Amb la protesta volen exigir a l’alcalde, Joan Ribó, que “adopte mesures eficaces per combatre el soroll i no contra la restauració”.

Els afectats s’han presentat darrere d’una pancarta amb el lema “Ribó, no acabes amb l’hoteleria. Acaba amb el soroll” i amb crits de “Nosaltres treballem, no molestem”. L’Associació de l’Hoteleria i Oci del Cedre (Adhoc) ha explicat en un comunicat que volen que l’alcalde “no perda més temps i articule un pla de mesures eficaç que minimitze l’impacte acústic de la zona, però que no implique aplicar restriccions i limitacions devastadores sobre l’activitat hotelera”.

El portaveu d'Adhoc, Diego Martínez, ha recordat que la sentència impulsada pels veïns per a declarar la zona compresa per les vies de Just i Pastor, Manuel Candela, Blasco Ibáñez i Músic Ginés com a ZAS, encara no és ferma i que els restauradors han demanat personar-se en el contenciós com a part afectada.

Per això, ha afirmat que "l'alcalde encara està a temps de reprendre el diàleg i evitar tancament de locals, acomiadaments i deixar en la ruïna nombroses famílies". Així mateix, l'associació ha instat el primer regidor que revise el model "inútil i "caduc" actual de la ZAS i pose els mitjans i recursos econòmics necessaris per a articular plans contra la contaminació acústica que deixen arrere les retallades.

D'altra banda, el portaveu de l'associació ha advertit que aquesta no serà l'única protesta i que, paral·lelament al procediment judicial, continuaran reivindicant que "la restauració no és la culpable dels problemes de convivència".

També et pot interessar

stats