Hitachi confirma que València albergarà un dels dos primers centres operatius del sud d'Europa

El president Puig assegura que la multinacional japonesa crearà mil llocs de treball inicialment a la Comunitat Valenciana

Seu de la multinacional Hitachi a Califòrnia en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de gener 2023 - 16:30 Actualitzat: 16 de gener 2023 - 21:17

València acollirà un dels dos nous centres d’enginyeria digital de l’empresa Global Logic, filial de la japonesa Hitachi, segons ha confirmat aquest dilluns el conseller delegat de GlobalLogic, Nitesh Banga. La multinacional també ha decidit que l'altre centre estiga a Màlaga i ha anticipat que en el futur preveu expandir la seua presència també a Madrid i Tarragona. València i Màlaga seran els dos primers centres de la multinacional al sud d'Europa, que suposaran la creació d’entre 2.500 i 3.000 llocs de treball d’alt valor afegit per a enginyers de software.

Nitesh Banga s'ha reunit aquest dilluns amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. L'anunci confirma el que ja va anunciar el passat setembre el president del Consell, Ximo Puig. Puig, de fet, ha xifrat en un miler els llocs de treball que Hitachi crearà a València. "Al voltant de mil llocs de treball inicialment, que aniran augmentant progressivament", ha dit el president en un acte a Alacant. També ha dit que Hitachi fixarà aquest centre en principi a la ciutat de València.

"Estàvem treballant juntament a ells des de fa temps i també vull agrair la cooperació del govern d'Espanya", ha ampliat. El president ha defés que la Comunitat Valenciana és referència en atraure inversions per estabilitat, diàleg social i "molt bona formació".

Per la seua banda, el màxim responsable de la multinacional ha destacat el compromís per Espanya i l'aposta per la digitalització al cap de l'executiu, que ha remarcat les fortaleses del país amb un capital humà d’alt valor afegit. 

I el president Sánchez ha ressaltat l'important atractiu d'Espanya per a atraure talent internacional, després de l'aprovació de la llei d'empreses emergents. A més, ha emfatitzat el compromís de l'executiu per la digitalització del país en àrees com ara 5G, semiconductors, ciberseguretat, intel·ligència artificial i economia de dades.

Espanya és un dels països més digitalitzats de la Unió Europea i compta amb l'oportunitat de donar suport a aquestes inversions a través dels fons europeus del Pla de Recuperació, ha destacat el president. 

Gran notícia per a la Comunitat Valenciana

El director general de Coordinació de l'Acció de Govern i responsable de l'Oficina Valenciana per a la Recuperació, Juan Ángel Poyatos, ha considerat que la decisió de GlobalLogic, situa la Comunitat com un eix d'inversió multinacional. "Es tracta d'una gran notícia per a la Comunitat Valenciana i confirma l'anunci que va realitzar el president el mes de setembre passat", ha considerat.

En aquest sentit, ha destacat que l'obertura del centre de software reforça el posicionament de la Comunitat Valenciana com un eix d'atracció d'inversions de multinacionals —com va ocórrer amb la gigafactoria de Volkswagen— i situa la nostra autonomia com un territori en què les empreses tecnològiques poden invertir, "perquè tenim un gran talent en les nostres universitats, cosa que permet que comptem amb un ecosistema d'innovació que garanteix que moltes multinacionals aposten per la Comunitat", ha afirmat. Per això està "convençut que no serà l'última". 

També et pot interessar

stats