Hisenda rebaixa les multes del model 720 per a ajustar-se a la sentència TJUE

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea declarà il·legals les sancions per incomplir l'obligació de declarar els béns a l'estranger

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la sessió de control al govern
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la sessió de control al govern / Europa Press

El Ministeri d'Hisenda ha rebaixat les sancions per incomplir l'obligació de declarar els béns a l'estranger que va declarar il·legals el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Tal com avança aquest dijous el diari Expansión, el govern ha aprofitat la tramitació al Senat de la llei que regula les denominades "asimetries híbrides" per a modificar la normativa de l'obligació de declarar els béns a l'estranger, l'anomenat model 720, d'acord amb el que estableix el TJUE.

El 27 de gener, el TJUE va declarar il·legal la imprescriptibilitat i les sancions associades al model 720 en considerar-les desproporcionades, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ja va avançar que es modificarien els aspectes suspesos de declaració, que continuava en vigor.

Aquestes modificacions es recullen en sis esmenes que ha presentat el PSOE a la llei d'asimetries híbrides, que es justifiquen per la necessitat d'adequar el règim jurídic del model 720 a la legalitat europea.

Aquestes esmenes estableixen que s'elimine la imprescriptibilitat, de manera que l'obligació prescriu als quatre anys com estableix la normativa general, i se substitueix en l'anterior règim sancionador —que incloïa multes fixes per cada incompliment i una penalització de fins al 150%— pel règim general recollit en la llei general tributària.

Després d'aprovar-les la comissió d'hisenda del Senat, les esmenes s'han incorporat al text de la llei, que haurà de validar-se en el ple i, posteriorment, tornar al Congrés perquè ratifique els canvis.

També et pot interessar

stats