Els grups Fuertes i Magic Costa Blanca tanquen l'adquisició de Marina d'Or

En conjunt, els grups empresarials tenen vora 10.000 empleats i gestionen un alt volum de negoci

Una panoràmica del complex turístic Marina d'Or
Una panoràmica del complex turístic Marina d'Or / À Punt NTC

Els grups Fuertes i Magic Costa Blanca han tancat aquest dimecres l'adquisició del complex turístic Marina d'Or, situat a Orpesa (Plana Alta), al fons d'inversió nord-americà Farallon Capital Management LLC, prenent-ne possessió. Aquesta transacció la va autoritzar fa dues setmanes la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i ha comptat amb l'assessorament de diversos bufets d’advocats.

La gestió hotelera l'assumirà la cadena hotelera Magic Costa Blanca amb el suport en la gestió empresarial de Grupo Fuertes. Tots dos grups participen al 50% en la propietat del complex turístic.

Magic Costa Blanca és un hòlding empresarial que es dedica principalment a la gestió i explotació d'allotjaments turístics, així com al transport de viatgers, la promoció immobiliària, activitats de restauració i l'arrendament de béns immobles. Amb vora cinquanta anys de trajectòria, aquest grup té quasi 2.000 empleats i gestiona 11.695 llits.

Pel que fa a Grupo Fuertes, és una societat familiar amb seu a Alhama de Murcia que opera en el sector d'alimentació i beguda, principalment en la indústria càrnia, però també en el sector immobiliari i en l'oci. Té més de 8.700 empleats i el volum de negoci va superar els 2.300 milions d'euros el 2022.

El complex Marina d'Or està compost per cinc hotels, 153 apartaments amb serveis, quatre parcs d'atraccions, instal·lacions esportives, spa i locals, i dos hotels a Vila-real (Plana Baixa).

Aquesta venda suposa la tornada a mans espanyoles d'una de les icones del turisme familiar del país, nascut els anys 80 i que va adquirir el 2019, quan travessava una situació delicada i acumulava un deute inflat: el fons Farallon Capital Management. L’empresa nord-americana va assumir el deute, que superava els cent milions d'euros, i es va embarcar en una millora del complex per a rellançar-lo. 

També et pot interessar

stats