Competència aprova la venda de Marina d'Or als grups Fuertes i Magic Costa Blanca

En conjunt, els grups empresarials tenen vora 10.000 empleats i gestionen un alt volum de negoci

Un dels hotels de Marina d'Or
Un dels hotels de Marina d'Or / Facebook: @MarinadOrciudaddevacaciones

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat aquest dimarts la compra de Marina d'Or (Orpesa, Plana Alta) per part dels grups empresarials Fuertes i Magic Costa Blanca. El complex hoteler i residencial pertanyia al fons d'inversió nord-americà Farallon Capital Management i l'import de la compra no ha transcendit. Els grups empresarials ho van anunciar el 28 de setembre en un comunicat conjunt en què subratllen la seua aposta per "rellançar el projecte sota un nou concepte turístic, i situar-lo entre els millors complexos vacacionals d'Europa".

Magic Costa Blanca és un hòlding empresarial que es dedica principalment a la gestió i explotació d'allotjaments turístics, així com al transport de viatgers, la promoció immobiliària, activitats de restauració i l'arrendament de béns immobles. Amb vora cinquanta anys de trajectòria, aquest grup té quasi 2.000 empleats i gestiona 11.695 llits.

Pel que fa a Grupo Fuertes, és una societat familiar amb seu a Alhama de Múrcia que opera en el sector d'alimentació i beguda, principalment en la indústria càrnia, però també en el sector immobiliari i en l'oci. Compta amb més de 8.700 empleats i el seu volum de negoci va superar els 2.300 milions d'euros en 2022.

El complex Marina d'Or està compost per cinc hotels, 153 apartaments amb serveis, quatre parcs d'atraccions, instal·lacions esportives, spa i locals, i dos hotels en Vila-real (Plana Baixa).

Aquesta venda suposa el retorn a mans espanyoles d'una de les icones del turisme familiar del país, nascut en els anys 80 i que va adquirir el 2019, quan travessava una situació delicada i acumulava un deute inflat: el fons Farallon Capital Management. L’empresa nord-americana va assumir el deute, que superava els 100 milions d'euros, i es va embarcar en una millora del complex per al seu rellançament. Ara, quatre anys després, la companyia fundada per Jesús Ger en els anys 80 i que va anar creixent fins a comptar amb cinc hotels, apartaments turístics, diversos parcs d'oci i un balneari d'aigua marina, ha aconseguit el vistiplau a l'arribada dels nous inversors per part de la CNMC.

També et pot interessar

stats