El Gran Premi de MotoGP de Xest podria tindre un impacte de 45 milions d'euros per a la zona

Els més de 85.000 assistents han fet que els hotels i les cases de lloguer pengen el cartell de complet

Carrers de Xest durant el primer cap de setmana del Gran Premi de MotoGP / À Punt NTC

Xest (Foia de Bunyol), es converteix durant aquests dies en el paradís del motociclisme amb la celebració del Gran Premi de la Comunitat Valenciana. L'afició no ha fallat i ha acudit en massa al Circuit Ricardo Tormo per a presenciar els entrenaments oficials i la carrera a l'esprint de MotoGP.

Un èxit que també es tradueix en un accelerador de l'economia, que als negocis locals els ix molt a compte. Fonts del circuit Ricardo Tormo apunten que l’impacte econòmic del Gran Premi a la província de València podria ser de 45 milions d’euros, encara que enguany l'afluència ha sigut inferior a la d'altres anys.

Tot i això, és un motor per als negocis de sempre i per als que aprofiten l’aparador de la competició per a fer caixa. A hores d'ara, hi ha cartell de complet als hotels i a les cases de lloguer de tota la comarca.

I si el pressupost no hi arriba, sempre hi ha alternatives: des dels que viatgen en autocaravana amb tot l'imprescindible per a dormir com a casa, fins als que dormen directament en els seients del cotxe.

Aquest poble de 9.000 habitants multiplica la població i sembla que, passe el que passe al circuit, Xest sempre guanya.

També et pot interessar

stats