Vora 2.000 agents garanteixen la seguretat del Gran Premi de motociclisme a Xest

Trànsit posa en marxa mesures especials en l'A-3, l'A-7 i l'AP-7 i, per a garantir la fluïdesa del trànsit, s'establiran quatre vies d'accés al circuit, una d'aquestes, per a taxis

Un dispositiu de la Guàrdia Civil compta amb la col·laboració de la Policia Local de Xest.
El dispositiu de la Guàrdia Civil té la col·laboració de la Policia Local de Xest / À Punt NTC

La Guàrdia Civil desplegarà prop de 2.000 efectius integrats per agents de diverses especialitats en el dispositiu especial de seguretat del Gran Premi Motul de motociclisme de la Comunitat Valenciana, que se celebra des d'aquest divendres i fins diumenge a Xest. Es tracta, segons ha explicat la delegada del govern de la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, "d'un dispositiu sense precedents, amb el qual es garantirà el desenvolupament segur d'un dels esdeveniments esportius més importants de la Comunitat Valenciana".

Bernabé ha fet les declaracions durant l'acte de presentació del dispositiu de seguretat, juntament amb el general en cap de la VI Zona de la Guàrdia Civil, Arturo Prieto. Segons ha explicat la delegada, dels 2.000 agents que participen en el dispositiu, "1.200 estaran distribuïts pel circuit i 800 a Xest, amb tasques de seguretat viària, orde públic, seguretat ciutadana i antiterrorista". Un dispositiu que compta amb la col·laboració de la Policia Local de Xest.

A més d'aquests mitjans, es tindrà el suport d'un helicòpter de captació i transmissió d'imatges i amb un Equip NIAS (Neutralització Immediata per Atemptat Sobtat), pertanyent al Grup d'Acció Ràpida, que és la unitat d'actuació immediata en cas de possibles atemptats terroristes.

Situació de les carreteres

La delegada a més ha recomanat als aficionats que, per a evitar aglomeracions, s'informen de la situació de les carreteres i dels accessos al circuit en els webs oficials.

De fet, la DGT ha posat en marxa mesures especials que afectaran principalment l'A-3, l'A-7 i l'AP-7 i també es duran a terme controls d'alcoholèmia i consum de drogues. Bernabé ha recordat que per a garantir la fluïdesa del trànsit s'establiran quatre vies d'accés al circuit, una d'aquestes, exclusiva per a taxis.

Dispositiu especial de Renfe

Renfe ha programat un dispositiu especial amb 103 trens amb parada a l'estació del Circuit per a desplaçar-se al Gran Premi.

Durant el cap de setmana, 91 trens, en els dos sentits, circularan al doble de la capacitat habitual. A més, s'han programat quatre trens especials nocturns que circularan entre la nit del dissabte 25 i la matinada del diumenge 26 de novembre.

També et pot interessar

stats