El govern prepara un nou sistema de càlcul del preu regulat de la llum

En lloc de fixar un preu amb referència a un dia concret, vol que es prenguen tres referències: una mensual, una altra trimestral i una altra amb la mitjana anual

Nova tarifa de la llum

El govern prepara un nou sistema per a calcular la tarifa regulada de la llum, coneguda com a PVPC i a la qual solen estar acollits els usuaris més vulnerables i les famílies nombroses, per a tractar d'evitar així pujades tan abruptes com les viscudes en els últims mesos.

L'executiu vol que en lloc de fixar un preu amb referència a un dia concret, es prenguen tres referències temporals diferents: una mensual, una altra trimestral i una altra amb la mitjana anual.

A més, aquestes referències es ponderaran de manera diferent per a calcular les mitjanes, de manera que pesarà més la mitjana anual (fins a un 54%), la qual cosa permet donar estabilitat al preu resultant i suavitzar així les oscil·lacions.

La idea del govern és introduir aquest nou sistema de manera gradual des de l'any que ve perquè el 2025 arribe al 55% dels nou milions d'usuaris que tenen tarifa regulada a Espanya (un de cada tres).

Segons els seus càlculs, aquesta nova fórmula, que serà sotmesa a consulta pública, reduiria fins a un terç la volatilitat de la tarifa. Així, mentre que la diferència entre el preu més barat i el més car arriba ara al 27% durant el dia, amb el nou sistema aquest percentatge es reduiria al 17%.

També et pot interessar

stats