El govern espanyol vol endurir les jubilacions anticipades voluntàries

Escrivá creu que “l’esborrany del Pacte de Toledo és un magnífic punt de partida per a desenvolupar el model de pensions del futur”.

El govern espanyol vol endurir les jubilacions anticipades voluntàries
El govern espanyol vol endurir les jubilacions anticipades voluntàries

El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha anunciat que es revisaran les fórmules de jubilació anticipada voluntària per a “desincentivar-les”. Així mateix, impulsarà els plans de pensions d’empresa, amb una millora de la fiscalitat en detriment de la fiscalitat dels plans privats.

Aquestes mesures, juntament amb la revisió i l’impuls dels incentius per a les persones que decidisquen retardar la jubilació, són les principals línies que proposa el Ministeri.

Durant la compareixença en la comissió de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo del Congrés, Escrivá ha reiterat la solvència de la Seguretat Social. Així, ha defés que l’augment de la despesa per l’envelliment de la població és “manejable” amb instruments adequats.

El Pacte de Toledo, “un bon punt de partida”

D’altra banda, Escrivá ha plantejat la necessitat d’arribar a un consens nacional sobre pensions que garantisca la suficiència i la sostenibilitat del sistema, i elimine la incertesa. En aquest sentit, ha assenyalat que “aquesta comissió i el diàleg social són el marc idoni per a dotar de certesa el sistema de pensions”.

El ministre considera que “l’esborrany de recomanacions del Pacte de Toledo és un magnífic punt de partida per a desenvolupar el model de pensions del futur”.

També et pot interessar

stats