El Congrés aprova reactivar huit comissions

Entre altres, ha donat llum verda a la creació de la comissió permanent de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo.

Primer ple del Congrés de la XIII Legislatura
Primer ple del Congrés de la XIII Legislatura / Fernando Villar (Efe)

El primer ple del Congrés de la XIII Legislatura ha donat llum verda a la creació de la Comissió Permanent de Seguiment i Avaluació dels Acords del Pacte de Toledo.

A més, ha acordat la constitució de set comissions més: la de violència de gènere; protecció a la infància; seguretat viària; comissió mixta de control parlamentari de la Corporació RTVE i les seues societats; auditoria de la qualitat democràtica; estudi del problema de les drogues i objectius de desenvolupament sostenible.

Així mateix, el ple del Congrés ha acordat reactivar la comissió que va començar a investigar l'accident del vol JK 5022 de Spanair la legislatura passada i que va causar 154 morts fa onze anys.

Rebutjada la proposta d'harmonitzar continguts en la Selectivitat

D’altra banda, el Congrés ha rebutjat amb 211 vots en contra i 125 a favor la proposició no de llei presentada per Ciutadans per a harmonitzar els continguts i les taxes que cal pagar en les proves de la Selectivitat. El PSOE, Unides Podem i els grups nacionalistes l’han qualificada d'intent de “recentralizar les competències educatives”.

També et pot interessar

stats