El govern espanyol destina 113 milions a 91 pobles valencians que van patir desperfectes pel temporal Gloria

Serviran per a pagar fins al 50% de les infraestructures danyades pels temporals.

Imatge del passeig marítim de Xàbia fortament castigat per la borrasca Gloria
Imatge del passeig marítim de Xàbia fortament castigat per la borrasca Gloria / À Punt NTC

Quasi cent municipis de la Comunitat Valenciana rebran, en conjunt, 113 milions d’euros per a pal·liar els danys produïts pels temporals i les catàstrofes que han agranat els seus termes municipals entre l’1 d'abril de 2019 i el 31 de març de 2020, entre els quals es troba la borrasca Gloria. El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret amb aquestes ajudes, que suposen una ampliació de les aprovades anteriorment.

Un total de 91 poblacions rebran aquestes subvencions, 31 són de les comarques del sud, 29 de les del nord i 31 més de les de València. El pressupost total per a les catàstrofes incloses en el reial decret, arriba als 226 milions d'euros, dels quals el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública aportarà la meitat, és a dir, 113 milions d'euros.

Els ajuntaments, les mancomunitats o les diputacions podran destinar aquestes subvencions a obres de reparació d'infraestructures, equipaments o instal·lacions i serveis. La subvenció podrà costejar fins el 50% de l’import de la reparació.

Aquestes ajudes se sumen a les que va assignar el govern espanyol després de la DANA que va afectar la Comunitat Valenciana entre finals d’agost i mitjan setembre de 2019.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha recordat que la concessió de les ajudes suposa la materialització del compromís que havia adquirit la ministra de Política Territorial, Carolina Darias: “En juny, en la Comissió d'Entitats Locals del Senat, va anunciar que el govern ampliaria les ajudes a les catàstrofes naturals registrades fins al 31 de març d'enguany, com és el cas dels danys provocats per la borrasca Gloria”.

També et pot interessar