El govern espanyol confia a arribar a "un acord internacional" per a evitar els aranzels dels EUA

Els Estats Units han imposat aranzels en un termini de tres mesos com a resposta a la taxa Google a sis països, entre els quals hi ha Espanya

Contenidors de mercaderies a la terminal d'un port
Contenidors de mercaderies a la terminal d'un port

La portaveu del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, confia que d'ací a tres mesos "es puga aconseguir un acord internacional" per tal d'evitar nous aranzels dels EUA a productes espanyols, i ha indicat que si no és així es reprendran les relacions bilaterals entre els dos països.

Així s'ha pronunciat sobre la pregunta dels periodistes sobre la decisió dels EUA d'imposar aranzels plantejats com a resposta a la taxa Google acordada en sis països, entre ells Espanya, i suspendre'ls durant 180 dies per a aconseguir un acord.

Montero ha dit que en aquests moments "hi ha una millor ambient, un clima de major consens per a la posada en marxa d'algunes reformes fiscals que des del nostre punt de vista eren imprescindibles i que està en el full de ruta del govern mateix, entre les quals està aquest impost digital".

Per tant, "tant de bo s'arribe a un consens a escala internacional perquè la llei que va posar en marxa l'impost digital establia que si hi havia consens, Espanya s'hi adheria i, per tant, deixaria en desús la figura tributària que havia posat en marxa" per a salvaguardar els interessos del comerç minorista.

Montero ha assenyalat que "el govern dels EUA ha fet amb Espanya el que ha fet amb tots els països que han començat a aplicar l'impost digital, com pot ser França. Ha anunciat la posada en marxa dels aranzels, però els deixa en suspens i dona un termini de tres mesos per a intentar aconseguir l'acord internacional".

La ministra considera que "cal treballar molt per a aconseguir-ho", però s'ha mostrat convençuda que serà possible "tenint en compte com està el clima en aquest moment entre els diferents països".

Per tant, "és una gran notícia, que d'alguna manera ja coneixíem, perquè així s'havia parlat amb els EUA, que es suspenga aquesta decisió i es done aquest termini per a consensuar aquest impost únic a nivell internacional".

Montero ha precisat que en cas que no s'arribe a aquest consens "es reprendran les relacions bilaterals amb els Estats Units perquè aquests aranzels no s'imposen".

També et pot interessar

stats