El govern espanyol aprova la pujada salarial del 2,5% per a funcionaris

Escrivá afirma que es cobrarà “de manera immediata” i amb efectes retroactius des de l'1 de gener

Imatge d'arxiu del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá
Imatge d'arxiu del ministre de Transformació Digital i de la Funció Pública / Europa Press

El Consell de Ministres aprova este dimarts la pujada salarial del 2,5% per als empleats públics prevista per a enguany, que es cobrarà “de manera immediata” i amb efectes retroactius des de l'1 de gener.

Així ho va confirmar el ministre de Transformació Digital i de Funció Pública, José Luis Escrivá, este dilluns preguntat per la premsa a Santander. Segons Escrivá, el fet que els pressupostos generals de l'Estat estiguen prorrogats no suposarà un problema per a afrontar la despesa d'esta pujada salarial. “No crec que siga un element de preocupació, perquè existeix un marge de flexibilitat pressupostària per a abordar este tipus de situacions”, va assegurar.

Esta pujada del 2,5% per a enguany és la prevista en l'acord que va signar el govern amb els sindicats CCOO i UGT, i que contempla un increment del 2%, més un 0,5% addicional en funció de l'evolució de l'IPCA.

En concret, el text de l'acord contempla un increment salarial fix del 2%, al qual se sumaria un altre 0,5% en funció de l'evolució dels preus. Si la suma de la variació de l'IPCA dels anys 2022-2024 superara l'increment retributiu fix acumulat d'eixos mateixos exercicis (8%), s'aplicarà l'increment retributiu addicional i consolidable del 0,5%, amb efectes des de l'1 de gener del 2024.

D'acord amb les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, l'IPCA del 2022 va ser del 5,5%, mentre que el del 2023 va acabar en el 3,3%, la qual cosa resulta un total del 8,8%, que supera el límit establit per a aplicar eixa pujada addicional del 0,5%. Per això, el sou del funcionariat s'hauria d'elevar un 2,5%, fins i tot sense conéixer encara les dades d'inflació del conjunt del 2024.

També et pot interessar

stats