El Govern encarrega l'estudi informatiu del ramal ferroviari Tarragona-València al nuc de Vila-seca

Busca millorar l'explotació del corredor mediterrani a la província de Tarragona

El nus de Vila-seca al ramal ferroviari Tarragona - València
El nuc de Vila-seca al ramal ferroviari Tarragona-València / Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha encarregat a l'empresa Ineco la redacció de l'estudi informatiu del nou ramal ferroviari de connexió Tarragona-València al nuc de Vila-seca (Tarragona). L'encàrrec, que té un pressupost de 450.781,26 euros i un termini d'execució de 26 mesos, busca millorar l'explotació ferroviària del corredor mediterrani a la província de Tarragona.

Al nuc de Vila-seca conflueixen el corredor mediterrani i la línia convencional Miraflores-Reus-Tarragona. Ara mateix, la connexió entre les dues línies es fa en un ramal de via única per al desviament de trens de mercaderies i mitjana distància.

Tal com està configurat, obliga que els moviments de trens que circulen en direcció a Tarragona - Vila-seca - corredor mediterrani en sentit a València es facen a nivell, travessant les dues línies i "ocasionant limitacions en l'explotació ferroviària", com ha informat el MITMA en un comunicat.

El nuc de Vila-seca constitueix "un punt important del corredor mediterrani "i la present actuació està encaminada a "eliminar les limitacions que afecten l'explotació ferroviària".

També et pot interessar

stats