El govern d'Espanya eleva set dècimes la previsió de dèficit per a 2021 fins al 8,4% del PIB

Suposa set dècimes més respecte a la previsió del 7,7% recollida en el projecte dels pressupostos generals de l'Estat 

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero / EuropaPress

El govern espanyol ha elevat la previsió de dèficit per a l'any 2021 fins al 8,4% del PIB, la qual cosa suposa set dècimes més respecte a la previsió del 7,7% recollida en el projecte dels pressupostos generals de l'Estat (PGE).

Així ho ha avançat la ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, abans que l'executiu remeta a Brussel·les aquest divendres el Programa d'Estabilitat amb el nou escenari fiscal i l'actualització del quadre macroeconòmic, així com el Pla de Recuperació Transformació i Resiliència, amb el paquet de reformes i inversions que pretén impulsar Espanya per a canalitzar els 140.000 milions de fons europeus de reconstrucció que rebrà fins a 2026.

La ministra ha defensat que la senda actualitzada aquest divendres és "coherent" amb el quadre macroeconòmic ja presentat sobre la previsió del PIB, la desocupació i ocupació per als pròxims anys, i aquesta xifra no incorpora l'impacte de les reformes pendents,.

En concret, l'última actualització del quadre contempla un creixement del PIB del 6,5% per a enguany, per davall de quasi el 10% previst inicialment, pel "fort impacte" de la tercera onada del coronavirus.

El dèficit públic va tancar l'any 2020 en el 10,09% del PIB sense incloure les pèrdues de Sareb (amb elles es va elevar al 10,97%), per davall de l'11,3% previst inicialment per l'executiu. Amb vista a 2022, el dèficit se situarà en el 5%, en el 4% en 2023 i en el 3,2% l'any 2024.

Encara que la ministra ha assegurat que hi ha dades que conviden a l'"optimisme", també ha defensat que es mantinguen els estímuls econòmics "el temps que siga necessari", ja que podria suposar un "risc" sobre el ja s'ha recorregut el fet de retirar-los abans d'hora.

També et pot interessar

stats