El govern aprova una oferta pública d'ocupació rècord amb 40.146 places

José Luis Escrivá destaca que esta oferta pública d'ocupació permetrà la creació neta (diferència entre altes i baixes) d'unes 5.000 places

El ministre José Luis Escrivá durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
El ministre José Luis Escrivá durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Mariscal (Efe)

El Consell de Ministres ha aprovat l'oferta pública d'ocupació de 2024, que marca un nou rècord, el quart consecutiu, amb 40.146 places, un 14% superior al de 2023 (39.574).

El ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá, ha destacat que esta oferta pública d'ocupació permetrà la creació neta (diferència entre altes i baixes) d'unes 5.000 places.

L'oferta, recollida en un reial decret llei, preveu 31.465 places per a l'administració de l'Estat, 3.158 places per a la Guàrdia Civil, 2.857 places per al Cos Nacional de Policia i 2.666 places per a les Forces Armades.

La major part de les places, 20.840, seran d'accés lliure i la resta, 10.624, de promoció interna, una de les vies per les quals es vol impulsar la promoció dels funcionaris públics, ha destacat Escrivá.

El ministre també ha valorat que més d'un 10% de les places, un total de 3.147, estan reservades per a persones amb discapacitat, de les quals 629 seran per a persones amb discapacitat intel·lectual, que són les que tenen majors dificultats d'ocupabilitat.

També ha assenyalat que, com a part del procés de descentralització, 501 places de nou ingrés seran per a funcionaris de l'administració local amb habilitació nacional.

Escrivá ha detallat que 8.440 places de torn lliure dels subgrups C1 i C2 es dedicaran a atenció a la ciutadania i hi haurà una "oferta històrica" de 2.520 places de torn lliure per a l'administració de justícia.

CSIF ha rebutjat en un comunicat l'oferta pública d'ocupació, en entendre que el volum que es crea és insuficient per a cobrir les jubilacions dels pròxims anys.

També et pot interessar

stats