El govern i els agents socials negociaran una nova pròrroga dels ERTO el pròxim 16 de setembre

La vicepresidenta Yolanda Díaz es reaferma en la intenció d'apujar el salari mínim "de manera immediata" i prioritza l'acord als suports

Un treballador baixa la persiana d'un local comercial, en una imatge d'arxiu
Un treballador abaixa la persiana d'un local comercial, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha avançat que el pròxim dijous 16 de setembre convocarà els agents socials per a negociar una nova pròrroga de les ajudes als expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), la vigència de la qual expira el dia 30.

"Hi haurà pròrroga per a aquells sectors i treballadors que ho necessiten, i convocarem la taula el pròxim 16 de setembre", ha dit en una entrevista a TVE, on no ha avançat si es proposaran modificacions a l'esquema vigent.

Díaz ha recordat que en l'actualitat hi ha 260.000 treballadors i treballadores en ERTO i que només una minoria ho és a temps complet, en clara diferència amb la situació de principi de la pandèmia quan 3,6 milions de persones estaven en aquesta situació.

La vicepresidenta també s'ha reafermat en la intenció d'activar "de manera immediata" la pujada del salari mínim (SMI) per al que queda de 2021, un objectiu que ha generat discrepàncies en l'executiu espanyol, i ha insistit que buscarà l'acord "del major nombre d'interlocutors socials possible".

"Continue prioritzant l'acord a les quantitats", ha assegurat Díaz, que ha refusat parlar d'una xifra i ha dit que continua fent gestions telefòniques després d'una taula de diàleg fallida, en la qual la patronal es va negar a firmar cap pujada. 

La vicepresidenta del govern espanyol en un moment de l'entrevista
La vicepresidenta del govern espanyol en un moment de l'entrevista / TVE
També et pot interessar