Calviño afirma que la pujada del salari mínim ha de ser "relativament limitada"

La vicepresidenta primera del govern espanyol apunta que s'aplicaria els mesos d'octubre a desembre, sense caràcter retroactiu

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, en una imatge d'arxiu
La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, en una imatge d'arxiu / Nacho Frade (Europa Press)

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, considera que les bones dades d'ocupació permeten plantejar la recuperació de la senda alcista del salari mínim interprofessional (SMI), actualment situat en 950 mensuals per catorze pagues. Tot i això, ha dit igualment que la pujada per al que queda de 2021 ha de ser relativament limitada i s'aplicarà en els mesos d'octubre a desembre, sense caràcter retroactiu.

"Ens estem plantejant un augment relativament limitat i veurem si els agents socials arriben a un acord sobre aquesta qüestió perquè puguem, com més prompte millor, abordar eixa pujada per a 2021", ha afirmat la vicepresidenta en declaracions a TVE hores abans de la nova reunió que aquest dilluns mantindrà el Ministeri de Treball amb patronal i sindicats.

La vicepresidenta econòmica ha defensat, en tot cas, que l'increment ha de fer-se "sempre que no es pose en risc l'ocupació, sobretot per als més joves". En aquest sentit, ha afegit que el govern espanyol es guiarà per les recomanacions de la comissió d'experts que es va crear per a analitzar quina era la millor senda de pujada de l'SMI de cara a l'objectiu d'assolir el 60% del salari mitjà a final de la legislatura. "Hem de moure'ns en els paràmetres del consell consultiu, però amb marge", ha afirmat en referència a la forqueta d'entre dotze i dènou euros de pujada que recomana el gabinet tècnic.

Calviño ha justificat que la senda de pujada de l'SMI pot reprendre's ara a causa de les dades positives que està tenint el mercat laboral, amb caigudes "sense precedents" de l'atur i baixada dels treballadors en expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO). "La idea és que arribem a una posició clara i prenguem la decisió en el curs de setembre perquè l'augment puga aplicar-se a l'octubre, novembre i desembre d'enguany", ha assegurat.

També et pot interessar

stats