El govern i els agents socials no arriben a un acord per a augmentar el salari mínim

Continuaran negociant "de manera informal" encara que de moment sense convocar de nou la taula de negociació

Reunió del Govern i els agents socials aquest matí a Madrid
Reunió del govern i els agents socials aquest matí a Madrid / Efe

El Ministeri de Treball, els sindicats CCOO i UGT i les patronals CEOE i Cepyme no han aconseguit arribar aquest dilluns a un acord sobre la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) però continuaran negociant "de manera informal", encara que de moment sense convocar de nou la taula de negociació.

"En principi, hem donat per resoltes les reunions en relació amb l'SMI. Llevat que hi haja alguna novetat en les pròximes hores no es tornarà a convocar la taula, s'obrirà el període de consultes al qual està obligat el govern", ha explicat el subsecretari general de política sindical d'UGT, Marià Foia, al final de la reunió que han celebrat les parts en el Ministeri de Treball.

Foia ha afirmat que la reunió "ha acabat quasi com ha començat", amb "pocs avanços", perquè totes les parts continuen mantenint les seues posicions, inclòs el govern, que ofereix una forqueta de pujada per a aquest any d'entre 12 i 19 euros, enfront dels 25 euros que demana UGT.

Encara que ha assegurat que a UGT li agradaria un acord social sobre la pujada de l'SMI, Foia ha reconegut que aquest ara mateix "no és possible" per la distància que hi ha entre les diferents posicions de les parts.

"Veurem si al llarg d'aquesta setmana podem concretar en quins termes pujarà l'SMI enguany. En això sí que no hi ha dubte, en el qual l'SMI pujarà enguany i que transitarem per les recomanacions dels experts. El govern continua tenint les seues dificultats", ha comentat.

Els sindicats han demanat al govern que la pujada de l'SMI d'enguany s'aplique des de l'1 de setembre, enfront de la intenció de l'executiu d'aplicar-la des del mes d'octubre.

També et pot interessar

stats