Sense acord pels ERTO: El govern central i els agents socials esgoten el termini per a una nova pròrroga

El punt de desacord són les reduccions en les cotitzacions a la Seguretat Social

Imatge d'arxiu d'una reunió de negociació dels ERTO
Imatge d'arxiu d'una reunió de negociació dels ERTO / À Punt NTC

Aquest dilluns el govern central i els agents socials no han arribat a cap acord sobre la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) associats a la Covid-19. Per tant, esgotaran el termini per a fer-la tirar avant fins a l’últim dia, el 31 de maig.

El principal problema per a arribar a una entesa és l'esquema d'exoneracions en les cotitzacions socials, segons fonts de les negociacions, que expliquen que continuaran treballant per arribar a un acord tripartit que estenga la protecció dels ERTO fins al 30 de setembre.

Fonts de la UGT han assegurat que les reduccions en les cotitzacions a la Seguretat Social són el punt de desacord, ja que els agents socials volen que romanga l'actual esquema, mentre que el govern espanyol vol menors exoneracions per a les treballadores i treballadors que es mantinguen en ERTO amb l'objectiu d'incentivar la seua activació.

"Continuem defensant que és important mantindre l'acord de totes les parts implicades", han assenyalat en el sindicat i s'han remés a les declaracions aquest matí del secretari general, Pepe Álvarez: "Seria un fracàs que el govern haja de prorrogar els ERTO sense acord".

Per això, la UGT ha manifestat la intenció d'"esgotar les possibilitats de negociació" i, si és necessari, convocar divendres un Consell de Ministres extraordinari per a aprovar-ho.

En declaracions als mitjans, la secretària d'Acció Sindical de CCOO, Mari Cruz Vicente, ha dit que confia que aquest escull vinculat a les exoneracions es resolga en les pròximes hores i es porte demà al Consell de Ministres, ja que considera que no hi ha cap justificació perquè l'acord total no es produïsca.

La part de l'acord que concerneix al Ministeri de Treball està consensuada. Així és que només falta el compromís del Ministeri de Seguretat Social. Per això Vicente espera que la negociació es resolga amb promptitud per donar seguretat i certesa als treballadors i empreses. "Si no és així, algú haurà d'assumir aquesta irresponsabilitat i, per descomptat, no serem nosaltres", ha deixat clar la portaveu de CCOO.

També et pot interessar

stats