La Generalitat recomana a les empreses implantar el teletreball per a combatre els contagis

El Consell amplia el temps per a gaudir del bo turístic al 15 de juny i del 15 de setembre al 31 de desembre.

El document de Labora enumera els avantatges que suposa el teletreball en l'actual situació de pandèmia
El document de Labora enumera els avantatges que suposa el teletreball en l'actual situació de pandèmia / Shutterstock

El ple del Consell ha aprovat un informe de la Conselleria d'Economia Sostenible realitzat per Labora, que recomana a les empreses valencianes implantar al màxim del teletreball per a evitar els contagis. Segons assenyala l'informe, aquesta és una mesura “que contribueix positivament a aplanar la corba de contagis i que també pot constituir un element significatiu de modernització i millora de la productivitat i la competitivitat a mitjà i llarg termini”.

El document de Labora enumera els avantatges que suposa en l'actual situació de pandèmia per a disminuir el contacte interpersonal. A més, recalca que disminueix el temps de trasllat dels treballadors i “augmentant el temps disponible per a l'oci, la conciliació i, per tant, per al seu benestar”. També afirma que disminueix el trànsit amb la consegüent disminució de la contaminació i de la incidència d'accidents laborals in itinere.

D'altra banda, el Consell destinarà 18 milions d'euros en ajudes directes a professionals i empreses del sector turístic i ha modificat el decret regulador del programa Bo Viatge per a ampliar el temps disponible per a usar-lo en els dos períodes de 2021. La modificació amplia el període actual fins al 15 de juny i avança el tercer període del 15 de setembre al 31 de desembre.

Per als autònoms, el Consell destinarà 8 milions d'euros per cessament d'activitat per Covid-19. Aquestes ajudes podran arribar als 150 o 300 euros, segons si s'ha produït el cessament d'activitat al gener o febrer, o en tots dos mesos. Amb això es pretén reduir els efectes negatius de les mesures excepcionals que restringeixen la mobilitat i l'activitat econòmica.

Ampliació de l'Hospital Clínic de València

En el marc de l'emergència sanitària causada per la pandèmia, el Consell ha donat llum verda a la declaració d'interés general de l'ampliació de l'Hospital Clínic Universitari de València. Així, s'incrementaran els espais destinats a l'assistència tant en unitats d'hospitalització com de crítics. A més, s'ha acordat el subministrament d'urgència de 8.000 purificadors d'aire destinats a centres educatius de la Comunitat Valenciana com a mesura de prevenció i higiene, per un import de 7,5 milions d'euros.

Oltra: “Vacuna que arriba, vacuna que s'administra”

Pel que fa a la possibilitat d'alçar les restriccions de cara a la Setmana Santa, la vicepresidenta i portaveu del Consell ha destacat que l'objectiu no és “salvar la Setmana Santa”, sinó que el primer objectiu és “guanyar la batalla al virus i salvar la vida i la salut de les persones”. Per tant, ha dit que les mesures es prendran en funció de l'evolució de la pandèmia.

Quant a les crítiques de l'oposició, Oltra ha respost que a la Comunitat Valenciana s'han administrat ja 174.501 dosis i ha afirmat que “vacuna que arriba, vacuna que s'administra”, mentre que altres comunitats “les tenen a la nevera”.

Un 3% dels contagis en residències, amb una letalitat del 24%

Així mateix, ha explicat que els increments dels contagis a les residències de majors tenen relació amb l'increment general. Segons ha apuntat la vicepresidenta, des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 9.904 contagis en residències, un 3% del total, amb una letalitat del 24%. Oltra ha subratllat que aquests centres ja tenen unes restriccions que es van augmentar al gener, però no s'incrementaran més perquè “les residències no són Alcatraz ni per als residents, ni per als treballadors”.

També et pot interessar

stats