La Generalitat i empreses de l'automòbil treballen per a atraure una megafactoria de bateries elèctriques

Puig assegura que treballen des de fa anys en un projecte que també necessitarà el suport de la UE i del govern espanyol.

El president Ximo Puig en la clausura de la mesa redonda 'Cambio de marcha'
El president Ximo Puig en la clausura de la mesa redonda 'Cambio de marcha' / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts durant una jornada de la UGT que treballen des de fa anys per atraure la instal·lació d'una megafactoria de bateries elèctriques per a cotxes. El cap del Consell ha detallat que és un projecte en què estan implicades la Generalitat i empreses del sector de l'automòbil, i que també necessitarà el suport de la UE i del govern espanyol.

Després de participar en la taula redona "Canvi de marxa", sobre la indústria valenciana de l'automoció i la mobilitat, a la seu de la UGT-PV, el president ha afirmat que estan treballant "de manera rigorosa i amb prudència" perquè la factoria se situe a la Comunitat Valenciana.

En la jornada han participat el CEO de Stadler a València, Íñigo Parra, i el director de fabricació de la planta de Ford a Almussafes, Dionisio Campo. La Generalitat està disposada a incentivar la presència de la factoria a la Comunitat Valenciana, on es dona "un escenari positiu" des del punt de vista de les infraestructures, l'existència del clúster de l'automoció i el diàleg social, que es tradueix en "una cohesió social" per a poder atendre el projecte.

També et pot interessar