La Generalitat fa costat a les demandes de la indústria tèxtil per a rebre més ajudes del govern

Puig es reunirà a Brussel·les prèviament amb Josep Borrell per a tractar temes que afecten la indústria i el teixit productiu de la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu de Ximo Puig amb altres autoritats en una edició de l'Heimtextil
Imatge d'arxiu de Ximo Puig en l'Heimtextil 2020 / GVA
07 de gener 2023 - 13:24

La Fira Tèxtil de Frankfurt tindrà lloc la setmana que ve i el president de la Generalitat, Ximo Puig, hi assistirà amb l'objectiu de donar suport a un sector que a la Comunitat Valenciana genera més de 20.000 ocupacions i una producció anual superior als 1.700 milions. 

El cap del Consell ja va alertar a l'octubre que part del tèxtil del territori valencià "està en perill" a més d'altres sectors com el taulell i la ceràmica. Tal com va explicar en la reunió amb la Direcció General d'Energia de la UE, això es deu a la gran quantitat de gas que utilitzen aquestes entitats. Puig també va fer incís en la necessitat d'ajudes directes a les empreses afectades i canvis estructurals en els organismes europeus.

El certamen Heimtextil està centrat en roba per a la llar, una especialització que caracteritza també aquest grup d'activitat al nostre territori. La fira compta amb més de 2.200 expositors procedents de 55 països, i és un referent en la zona euro, mercat que aglutina més del 50% de les exportacions de la indústria tèxtil valenciana. 

El sector tèxtil valencià representa aproximadament el 23% d'aquesta indústria a Espanya i està localitzat principalment a les comarques centrals, al voltant de localitats com Muro d'Alcoi, Ontinyent, Alcoi, Banyeres o Cocentaina, entre altres. A més, últimament el territori valencià s'està especialitzant en articles d'ús tècnic. 

Abans d'assistir a l'Heimtextil, el president es reunirà a Brussel·les amb l'Alt Representant de la Comissió Europea per a Afers Estrangers, Josep Borrell, per a tractar temes comuns que afecten la indústria i el teixit productiu valencià, com els alts costos de l'energia, el combustible i la primera matèria.

"La conjuntura econòmica, les complicacions logístiques i en les cadenes de subministrament estan impulsant el sector a buscar solucions efectives, noves aliances i formes de cooperació i en tot aquest procés comptaran amb el suport del Consell", ha assenyalat Joan Calabuig, secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes. 

Calabuig també ha afirmat l'aposta del govern valencià per la digitalització i la innovació de les empreses, així com "la reivindicació que la indústria del tèxtil siga inclosa entre les que han de rebre ajuda del govern central per ser intensiva en l'ús de gas". 

També et pot interessar

stats