La Generalitat col·labora amb empreses valencianes per a aprofitar al màxim els fons europeus

El Consell fa dos anys que treballa amb companyies valencianes i multinacionals per a guanyar els PERTE (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica) de diferents sectors

Imatge d'arxiu d'una empresa taulellera
Imatge d'arxiu d'una empresa taulellera / À Punt NTC

La Generalitat continua treballant amb empreses valencianes i multinacionals presents al territori per a aconseguir el màxim aprofitament dels fons europeus. El govern espanyol adjudicarà els fons a través dels diferents PERTE (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica) que s'aniran convocant en els pròxims mesos.

El director general de Coordinació de l'Acció de Govern i responsable de l'Oficina Valenciana per a la Recuperació, Juan Ángel Poyato, ha explicat que l’anunci de Volkswagen de presentar-se al PERTE del vehicle elèctric, a més de la fabricació de la gigafactoria, és una mostra de capacitat de la Comunitat Valenciana per a aprofitar els fons de recuperació europeus.

“L'exemple de Volkswagen és la punta de l'iceberg del que esperem que suposen els fons europeus per a la transformació, industrialització, digitalització i creixement de l'economia valenciana”, ha assegurat Poyatos.

El responsable de l'Oficina Valenciana per a la Recuperació ha indicat que ja fa dos anys que es treballa en els projectes que han de ser peces fonamentals de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació, la qual cosa ha permés a la Comunitat Valenciana arribar al moment decisiu en condicions de competir pels fons.

Altres empreses amb projectes públics i que optaran als seus respectius PERTE sectorials són Power Electronics, BP, el sector ceràmic de Castelló, Insomnia (digitalitzadora agrària) i la il·licitana PLD Space, entre altres.

També et pot interessar

stats