La Generalitat assegura el màxim suport econòmic a la promoció del caqui

Per a Ximo Puig és "fonamental invertir adequadament en promoció per a arribar a més consumidors potencials a Europa"

Inici de la campanya de caqui a l'Alcúdia
Inici de la campanya de caqui a l'Alcúdia / À Punt
18 d'octubre 2022 - 12:33

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el Consell donarà el seu suport “a través de tota les línies d'ajuda possibles” per a promocionar el caqui de la Ribera del Xúquer i incrementar el consum d'aquest producte, que ha considerat de “altíssima qualitat”, en el mercat europeu.

Així ho ha indicat durant la seua intervenció en la presentació de la campanya de promoció 2022 del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Kaki de la Ribera del Xúquer, que ha tingut lloc a l'Alcúdia, un acte al qual també ha assistit la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà.

Puig ha assegurat que la producció del caqui “necessàriament té futur” i l'ha considerat "una història d'èxit", malgrat "les dificultats de les condicions meteorològiques a les quals s'ha enfrontat l'actual campanya".

El president ha manifestat que el Consell està “determinat” a col·laborar amb el sector per a donar a conéixer aquest producte i incrementar la seua rendibilitat.

Per a Puig, és "fonamental invertir adequadament en promoció per a arribar a més consumidors potencials a Europa" i ha agraït el treball del sector, que "ha demostrat la seua capacitat d'organització i de treball conjunt i que s'ha caracteritzat sempre per l'esforç fet a favor de la modernització".

“Invertir en promoció és invertir en futur”, ha afirmat el president, que ha afegit que “una de les lliçons fonamentals de la pandèmia és la necessitat d'un sector agroalimentari potent”.

El cap del Consell ha destacat, així mateix, que el caqui és també “garantia de seguretat alimentària”, per "la seua traçabilitat, la seua autenticitat i les condicions en què es produeix a la Ribera del Xúquer".

En concret, ha detallat que la Ribera Alta té el 63% de la superfície del caqui a la Comunitat Valenciana, i que les exportacions d'aquest producte van pujar el 2021 als 149 milions d'euros, el 72% del total d'Espanya.

També et pot interessar

stats