La Generalitat analitza les necessitats logístiques de la Comunitat Valenciana
L’estudi del sector logístic vol convertir el territori valencià en la porta d’entrada a Europa per al transport de mercaderies.
La Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques ha elaborat un estudi del sector logístic en què analitza les necessitats que té la Comunitat Valenciana pel que fa al transport i la logística en els pròxims anys. Aquest informe, que també preveu la instal·lació de més polígons industrials i la gestió d’aquests, és el primer pas per a convertir el territori valencià en la millor porta d’entrada a Europa per al transport de mercaderies i la producció industrial.
La majoria d’empreses a la Comunitat Valenciana necessiten transportar mercaderies diàriament. Per això, comptar amb aeroports, ports o un ferrocarril pròxims és decisiu, ja que cada quilòmetre que el transport fa de més es multiplica exponencialment quan acaba l’any, segons explica Rafael Milla, president del grup Raminatrans.
L’estudi pretén corregir les debilitats i amenaces presents, i aprofitar les oportunitats de cara al futur, i també té en compte els punts forts del territori, com ara la rellevància del port de València, el potent teixit empresarial o la localització geoestratègica de la Comunitat Valenciana.
A banda del corredor mediterrani, la recent preaprovació per part d’Europa del tram ferroviari Sagunt-Saragossa, que connectarà la Comunitat Valenciana amb el corredor cantàbric, suposa un avantatge més per a les 12 àrees d’oportunitat logística que ha estudiat el govern valencià. Per a desenvolupar-les, seran necessàries 1.600 hectàrees de sòl industrial i la construcció de 18 nous espais per a emmagatzemar i transportar mercaderies.