La Generalitat amplia de 50 a 100 milions d'euros els crèdits en l'IVF per al sector ceràmic

Es milloraran les condicions de finançament incloent ara un tram no reembossable o bonificable del 5% que podria arribar al 10% en el cas de préstecs per a inversió

Ximo Puig amb els presentants d'Ascer i Anfecc
Ximo Puig amb els presentants d'Ascer i Anfecc / Twitter: @ASCER_comunica

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit amb els representants dels sectors ceràmic i de frites i esmalts, d'Ascer i Anfecc, per a avançar-los el nou plantejament d'ajudes.

Amb la impossibilitat del Consell de posar en marxa ajudes directes a causa de les limitacions de la normativa bàsica de l'Estat, s'ha decidit ampliar els 50 milions de crèdits inicials previstos en l'IVF per al sector ceràmic fins als cent milions.

A més, es milloraran les condicions de finançament d'aquestes línies financeres de l'IVF incloent ara un tram no reembossable o bonificable del 5% que podria arribar al 10% en el cas de préstecs per a inversió.

Interés fix del 3%

Igualment, amb l'objectiu que el cost financer d'aquestes operacions de finançament siga el menor possible, el Consell assumirà part dels interessos que s'han d'abonar establint, amb independència de les variacions a l'alça que es produïsquen en l'Euríbor, un tipus d'interés fix del 3%.

Són quasi tres punts menys que el tipus d'interés fixat en les operacions de finançament actuals de mercat i que el fixat inicialment per a les grans empreses ceràmiques.

Per a adequar-se a les peticions i necessitats de circulant que tenen les empreses del sector, afectades per l'increment notable dels costos de producció, aquest finançament podrà adquirir-se en la modalitat de préstec bullet. Això permetrà a les empreses ceràmiques no haver de retornar els recursos destinats a circulant fins passats els quatre anys.

Puig ha insistit que la Generalitat continuarà insistint en la necessitat que el govern central actualitze els requisits de morositat recentment aprovats en la llei crea i creix, per a permetre a un sector que s'enfronta a una situació excepcional rebre ajudes directes en igualtat de condicions que els seus competidors europeus.

El president d'Ascer, Vicente Nomdedéu, ha agraït l'esforç de la Generalitat per trobar una solució per al sector i per la reclamació al govern d'Espanya perquè canvien les condicions per a poder rebre ajudes directes.

També et pot interessar

stats