Genç (BBVA) justifica l'ERO per la caiguda a la meitat del negoci en oficines: "Havíem de reaccionar"

L'expedient de regulació d'ocupació afectarà 3.448 treballadors, 248 a la Comunitat Valenciana

El president i el conseller delegat de BBVA, Carlos Torres i Onur Genç
El president i el conseller delegat de BBVA, Carlos Torres i Onur Genç / EuropaPress

El conseller delegat del BBVA, Onur Genç, ha explicat que l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que l'entitat executarà enguany es produeix en un context en què les transaccions en les oficines del banc han caigut a la meitat en els últims dos anys, la qual cosa ha requerit "una reacció" per part del banc.

Durant la presentació a analistes dels resultats del primer trimestre, el directiu ha assenyalat que el BBVA està en un procés de negociació amb els sindicats, per la qual cosa no ha pogut revelar més detalls de l'ajust, que de moment afectarà 3.448 empleats, 248 a la Comunitat Valenciana.

Genç ha aprofitat per a donar explicacions sobre els motius de l'ERO, un procés "complicat i dolorós en moltes dimensions", però que té lloc en un escenari en què les transaccions en oficines han caigut un 50% els últims dos anys.

"En dos anys s'ha reduït una part del negoci a la meitat, això és una cosa que requereix una reacció i és el que estem fent amb aquests plans d'eficiència", ha explicat.

També et pot interessar

stats