Garamendi passa d'autònom a tindre un contracte de vora 400.000 euros en la CEOE

La ministra li ha retret que, si s'apuja el sou un 9%, “que siga coherent i negocie els salaris en el conjunt del país”

El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi (dreta) amb la ministra de Treball Tolanda Díaz i el diputat d'UP Enrique Santiago
El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi (dreta) amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz, i el diputat d'UP Enrique Santiago / Europa Press

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha modificat la seua relació laboral amb la patronal en passar d'autònom a assalariat amb contracte d'alt directiu retribuït amb un sou pròxim a 400.000 euros bruts a l'any, segons publica aquest dijous El País. El diari conta que Garamendi va tindre un contracte mercantil durant el primer mandat, que després de ser reelegit al novembre per a un segon mandat va portar davant de la junta directiva la proposta per a modificar la seua relació contractual i que, després del canvi, la seua remuneració és un 9% superior a la de quatre anys abans.

En un comunicat, la patronal ha defensat que tant la remuneració actual de Garamendi com el vincle laboral que té amb la confederació s'han aprovat per unanimitat en el si de la junta directiva. La nota subratlla que la CEOE és un organisme independent en els estatuts del qual s'estableix que correspon a la junta directiva decidir si el president de l'organització percep o no remuneració i en quina quantia.

Davant d'aquesta informació, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat que mirarà el canvi de relació laboral. "He conegut la informació per un mitjà de comunicació i per descomptat ho miraré, com fem sempre", ha dit en declaracions en el Congrés dels Diputats.

Díaz ha aprofitat per a fer una nova crida a la patronal perquè pacte amb els sindicats un acord salarial de referència per a la negociació col·lectiva, perquè els salaris pugen en tot el país. "Com he conegut que la direcció de la CEOE s'ha apujat el salari un 9% [...], li demane que siga coherent i que negocie els salaris en el conjunt del país", ha afirmat, per a afegir que amb un salari de 400.000 euros, Garamendi "segurament tindrà la perspectiva suficient" per a poder fer-ho.

També et pot interessar

stats