El fundador de Flywire vol compartir l'èxit amb l'ecosistema emprenedor valencià

Iker Marcaide, que ha fet història, continua la seua aventura empresarial a València amb Zubi Labs, per a impulsar empreses amb impacte social i ambiental

Iker Marcaide, fundador de l'empresa Flywire

L'empresa Flywire, fundada per l'emprenedor valencià Iker Marcaide, ha fet història. És la primera start-up espanyola que ha entrat al Nasdaq, el prestigiós índex borsari dels Estats Units on cotitzen les grans empreses tecnològiques. Marcaide ha indicat a À Punt que vol compartir l'èxit amb l'ecosistema emprenedor valencià, perquè assegura que "és una mostra del talent que hi ha a Espanya".

La primera empresa emergent made in Spain que ha aconseguit debutar en el mercat borsari tecnològic de Nova York, on cotitzen gegants com Amazon o Tesla, té el seu origen a la Comunitat Valenciana. L'emprenedor valencià Iker Marcaide la va fundar fa 12 anys per a donar solució a les dificultats dels pagaments internacionals en educació.

“Ha sigut un èxit del talent espanyol, aquesta empresa és tan americana com espanyola, inicialment vam crear l'oficina a València igual que a Boston, i és un motiu d'orgull”, ha indicat Marcaide.

Aquest emprenedor, que ha fet història, continua la seua aventura empresarial a València. El 2014 va fundar Zubi Labs, una companyia des de la qual impulsa empreses amb impacte social i ambiental. Són més de 120 persones centrades a resoldre, utilitzant aquesta empresa, “reptes que vivim, com a societat, com a planeta, com el canvi climàtic, generar una economia circular o la inclusió social”, ha indicat el fundador i CEO de Zubi Labs.

Ara ha posat en marxa un fons de 40 milions d'euros per a invertir en empreses afectades per la Covid-19.

També et pot interessar

stats