Flywire, una 'start-up' d'origen valencià, cotitza amb èxit en el mercat tecnològic Nasdaq dels Estats Units

L'empresa té més d'un centenar de treballadors a València, on té una de les seus al costat de la de Boston, presència en 240 països i 2.250 clients

Estrena de Flywire en el mercat Nasdaq, a Nova York
Estrena de Flywire en el mercat Nasdaq, a Nova York / Tiwtter: @flywire

Una start-up espanyola que té l'origen a la Comunitat Valenciana, Flywire Corporation (FLYW), cotitza per primera vegada en el Nasdaq dels Estats Units, el major mercat borsari tecnològic. Fundada el 2009 per l'emprenedor valencià Iker Marcaide, es va estrenar en la borsa de Nova York el passat 26 de maig. Aquesta empresa global d'habilitació i programari de pagaments, va tancar amb una explosiva pujada del 46,25%.

L'empresa va nàixer a València el 2009 com PeerTransfer, però dos anys més tard es va establir a Boston. Iker Marcaide estava cursant un màster en el Massachusetts Technology Institute (MIT) i la seua intenció era construir una plataforma més eficient per a pagar les matrícules de col·legis i universitats. El simple fet de fer el pagament d'un país a un altre per a les matrícules representava un maldecap en temps i taxes. PeerTransfer va arribar per a actuar com a pont i simplificar la burocràcia dels pagaments. Al cap d'uns pocs anys, milers d'estudiants utilitzaven aquesta eina abans que el seu banc per a pagar.

En només 12 anys la companyia rebatejada com Flywire i implantada als Estats Units cotitza amb èxit en borsa. Els 24 dòlars del punt de partida de l'oferta pública de venda es van convertir en 35,10 dòlars, que va elevar la seua capitalització a 3.400 milions de dòlars, uns 2.800 milions d'euros. Una setmana després la seua cotització és de 32,54 dòlars.

Treballadors de Flywire al mercat Nasdaq
Treballadors de Flywire al mercat Nasdaq / Twitter: @nasdaq

L'empresa té més d'un centenar de treballadors a València, on hi ha una de les seus principals al costat de la de Boston. Flywire té 2.250 clients i mou milers de milions de dòlars en més de 200 països i 150 monedes.

Treballadors de la seu de València en una imatge d'arxiu abans de la pandèmia
Treballadors de la seu de València en una imatge d'arxiu abans de la pandèmia / Twitter: @FlywireEng

Iker Marcaide en el seu compte de Twitter ha destacat com un èxit de l'emprenedoria el recorregut d'una idea fins a cotitzar en el Nasdaq i tindre molt més grandària que moltes empreses espanyoles que cotitzen en l'Ibex: "Hui celebre l'emprenedoria. Com cadascun de nosaltres, a través dels nostres somnis, passió i perseverança, pot contribuir al món en el qual vivim. Com plantem llavors que es converteixen en bells arbres i boscos".

Mike Massaro, CEO de Flywire, afirma que aquest pas suposa una fase més dins d'un projecte que va començar fa més de 10 anys, per a transformar la forma en què es realitzaven i rebien els pagaments per educació, utilitzant tecnologia moderna, i que després s'ha expandit a noves verticals, com l'atenció mèdica, viatges i B2B.

També et pot interessar

stats