França s’obri a estudiar la interconnexió de gas a través dels Pirineus

Scholz ratifica davant Sánchez el seu "suport total" a la interconnexió gasista

En imatge, canonades d'una gasoducte a Alemanya
Canonades d'un gasoducte a Alemanya / Hannibal Hanschke (Reuters)

França, que s'ha oposat fins ara al projecte d'un nou gasoducte amb Espanya a través dels Pirineus, examinarà aquesta possibilitat després que li ho demanen el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el canceller alemany, Olaf Scholz, que considera "amics".

Aquest és l'anunci fet aquest dimarts pel ministre francés d'Economia, Bruno Le Maire, que en declaracions a la premsa, tot i que no ha anat més enllà quan li han preguntat després de la seua intervenció davant de la universitat d'estiu de la patronal francesa (Medef) a París.

"Des del moment en què el president del govern espanyol i el canceller alemany ho demanen, des que els amics ho demanen, examinem la demanda dels nostres amics, dels nostres socis", ha assenyalat.

"Espanya i Alemanya, ha reiterat Le Maire, són socis molt pròxims de França, de manera que quan fan una proposta, l'examinem". El ministre francés ha recordat igualment que aquest projecte d'infraestructura "és una qüestió molt antiga".

De fet, els dos països van treballar en el passat en la possibilitat de construir un gasoducte entre els dos països per Catalunya (MidCat) que s'afegiria als dos que hi ha en la part occidental, però es va abandonar en 2019.

El Ministeri francés de la Transició Energètica va assenyalar fa dues setmanes les seues fortes reticències a aquest nou gasoducte, malgrat les declaracions de diversos responsables europeus a favor de la infraestructura en el context de la situació de preus de l'energia històricament alts a causa de la invasió russa d'Ucraïna.

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha subratllat hui el "suport total" del seu govern al MidCat com a solució "a llarg termini" al subministrament europeu de gas.

"La seguretat dels subministraments és part de la seguretat nacional, alemanya i europea", va afirmar Scholz durant una compareixença amb Sánchez, convidat a participar en l'inici del Consell de Ministres alemany extraordinari de dos dies que celebra a Meseberg, als afores de Berlín.

També et pot interessar

stats