Ford se suma a l'aposta per l'energia fotovoltaica en la factoria d'Almussafes

Els responsables de la multinacional expliquen que l'objectiu és aconseguir la neutralitat d'emissions de carboni en 2035

Zoom | El futur de Ford
Una panoràmica de la planta de Ford a Almussafes

La factoria valenciana de Ford anuncia també inversions en energies netes. El director de fabricació de Ford Espanya, Dionisio Campos, ha anunciat aquest dimecres, durant una jornada organitzada per l'agència Europa Press, que la companyia invertirà en la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les instal·lacions d'Almussafes (a la Ribera Baixa).

L'executiu ha defensat que l'aposta per l'energia neta no és opcional i que el canvi cap a la mobilitat elèctrica es pot afrontar "de diferents formes", tant pel que fa a producció com generació d'energia. Campos ha puntualitzat que en 2030 el 100% dels vehicles que fabrique Ford seran elèctrics i en 2035 la multinacional pretén aconseguir la neutralitat d'emissions de carboni.

D'altra banda, durant la intervenció, l'executiu de Ford ha assegurat que la seua companyia va renunciar a participar en el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC) perquè els temps d'inversió "no encaixaven". Campos ha ressaltat la relació de "confiança" amb l'administració i ha posat com a exemple la renúncia de Ford a presentar-se al Perte del vehicle elèctric i connectat. "Els temps d'inversió no encaixaven", ha assenyalat alhora que ha ampliat que en veure que en la seua empresa no podia complir el que demanaven tant el govern espanyol com Europa, no el van posar damunt de la taula.

També et pot interessar

stats