Ford i els sindicats negocien les condicions de l'ERTO per als mil treballadors que no es veuran afectats per l'ERO

A partir del 2025, segons la UGT, el govern central s'ha compromés a articular un pla que també tindrà acompanyament de la Generalitat

Representants dels treballadors de Ford Almussafes amb els de l'empresa
Representants dels treballadors de Ford Almussafes amb els de l'empresa / À Punt NTC

La direcció de la planta de Ford a Almussafes (Ribera Baixa) i el comité d'empresa inicien este dijous les negociacions de les condicions de l'ERTO rotatori que afectarà els mil treballadors que finalment han quedat fora de l'ERO.

Este dimecres, de fet, s'ha arribat a un acord definitiu a la factoria d'Almussafes sobre l'acomiadament de 626 treballadors. L'acord té grans titulars: prejubilacions a partir de 53 anys i 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats i cobrant entre el 75% i el 85% del sou durant els pròxims nou anys. A més, entre 20.000 i 40.000 euros per a incentivar les eixides voluntàries. Són condicions immillorables, segons la UGT, majoritari en el comité d'empresa.

El president del comité, Carlos Faubel (UGT) ha remarcat la importància de l'acord "en unes condicions immillorables". Són tres anys, perquè fins al 2027 no arribarà el nou model assignat i ara només s'hi fabrica el Kuga. Des del 2025, segons la UGT, el govern central s'ha compromés a articular un pla que tindrà acompanyament de la Generalitat. Encara no ha transcendit res d'eixe mecanisme. Això sí, li han posat l'adjectiu de moda: singular.

També et pot interessar

stats