Ford s'obri a valorar "alternatives" als despatxaments amb recontractació en l'ERO d'Almussafes

La UGT assegura que s'ha obert "una negociació amb predisposició per ambdós parts d'arribar a un acord"

Treballadors a la planta de Ford Almussafes
Treballadors a la planta de Ford Almussafes / Europa Press

El comité d'empresa de Ford Almussafes, que lidera la UGT, sindicat majoritari, assegura que s'ha obert "una negociació amb predisposició per ambdós parts d'arribar a un acord" com a resultat de la primera reunió per a abordar l'ERO per a 1.622 treballadores i treballadors, una tercera part de la plantilla.

Segons la UGT, la direcció s'ha compromés a valorar la proposta aprovada per unanimitat en l'assemblea d'afiliats del sindicat després de deixar clar que no es tanca a "altres alternatives" a l'oferta inicial, que contempla l'eliminació definitiva de més de 600 llocs de treball i la recontractació amb prioritat dels altres mil afectats l'any 2027, quan s'iniciarà la fabricació del nou model multienergia.

En declaracions a À Punt en les hores prèvies a la reunió, el president del comité d'empresa, Carlos Faubel, s'havia mostrat optimista sobre la possibilitat de reconduir l'ERO en forma d'un ERTO rotatori per eixe miler de treballadors així com en la pretensió de consolidar condicions similars a les de l'ERO anterior per a les noves prejubilacions i baixes incentivades.

La direcció ha convocat el sindicat majoritari dijous per a donar una primera resposta a la proposta de la UGT i reprendre les negociacions.

En un comunicat la direcció de Ford ha avançat que intensificarà els contactes amb les administracions per a intentar minimitzar l'impacte de l'ERO en les treballadores i treballadors afectats. Des que la multinacional va anunciar la decisió de retallar la tercera part de la plantilla, els sindicats i la Generalitat han demanat l'aplicació del mecanisme RED de l'Estat, que contempla mesures de flexibilitat per a assegurar la continuïtat dels llocs de treball davant crisis sectorials, amb l'objectiu de reconduir les eixides programades en un expedient de regulació de l'ocupació temporal (ERTO).

També et pot interessar

stats