Ford presenta les condicions per als 626 afectats per l'ERO i l'acord es queda "molt a prop"

El comité d'empresa de la planta d'Almussafes reclama 40.000 euros per a les baixes incentivades i incloure el personal major de 55 anys

El president del comité d'empresa de Ford a Almussafes, Carlos Faubel, este dimarts
El president del comité d'empresa de Ford a Almussafes, Carlos Faubel, este dimarts / À Punt NTC

Ford Almussafes dona a conéixer les condicions per al despatxament definitiu de 626 treballadors afectats per l'ERO. Este dimarts el comité d'empresa i la direcció de la planta valenciana tenien una nova cita, la quinta, i sembla que a poc a poc es van tancant els flocs de la negociació.

Des del comité d'empresa que presideix Carlos Faubel, d'UGT, han indicat que es tracten d'unes condicions "molt aproximades" a les pactades amb anterioritat.

"Encara que es queda molt a prop", Ford ha de valorar que "ha d'igualar la quantitat extra per a les baixes incentivades oferides en els ERO anteriors i aconseguir els 40.000 euros i no entrar en comparacions amb altres situacions".

Incloure els majors de 55 anys

De la mateixa manera, els treballadors de Ford assenyalen que "ha de contemplar de manera subsidiària incloure el personal amb data de naixement fins a l'any 1971".

Segons el sindicat UGT, majoritari a la factoria Ford d'Almussafes, "no es podrà entendre que es fera en l'últim ERO pactat amb UGT i no es faça ara que hi ha menor nombre de treballadors a Almussafes majors de 55 anys".

Per tant, des del comité d'empresa estan convençuts que "hi haurà acord", perquè a més cal tancar també un ERTO temporal per a 996 persones diàries, amb caràcter rotatiu. "Ford ha de mostrar ara eixe compromís social que va anunciar recentment en el Palau de la Generalitat", assenyalen.

Incrementar els complements a la prestació per desocupació

Finalment, indiquen que haurà de comprometre's a "incrementar els complements" a la prestació per desocupació als treballadors afectats.

En este sentit, recorden que el compromís adquirit en l'assemblea d'afiliats d'UGT, va ser "reivindicar l'augment d'este complement fins al 90%".

També et pot interessar

stats