Ford para aquest dilluns de nou la producció de vehicles per falta de subministraments

La comissió de seguiment de l'ERTO va acordar modificar el calendari previst de dies d'aturada productiva per a atendre la inestabilitat actual, agreujada per la guerra d'Ucraïna

Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes / À Punt NTC

La planta de Ford a Almussafes (Ribera Baixa) ha parat aquest dilluns novament la producció en operacions de vehicles per la falta de subministraments i components, com ja va fer dos dies de la setmana passada, i únicament queda disponible en l'ERTO que té vigent fins al pròxim dia 31.

La crisi de subministraments i transport, que s'ha agreujat després de la invasió russa d'Ucraïna, ha obligat a parar les plantes de vehicles el primer dia d'aquesta setmana, no així la de motors, segons recorda UGT als seus treballadors en un comunicat.

En l'última reunió de la comissió de seguiment de l'ERTO de Ford España es va acordar modificar el calendari previst de l'expedient de regulació temporal d'ocupació per a atendre la inestabilitat en el subministrament de semiconductors i components.

Dels quinze dies d'aplicació de l'ERTO el primer trimestre de l'any només està pendent el dijous 31 de març segons el calendari, i de moment no s'ha adoptat cap decisió sobre aquest tema.

L'actual ERTO de la planta d'Almussafes, que té una plantilla d'uns 6.000 treballadors, conclou el 31 de març. En els últims anys els expedients de regulació s'han anat succeint, primer per l'aturada de la demanda que va causar la pandèmia i, posteriorment, es va sumar la crisi de semiconductors.

També et pot interessar

stats