Ford ofereix prejubilacions amb el 80% del sou als majors de 55 anys

A aquesta proposta d'acord, presentada per l'empresa als treballadors, es podran adherir fins al 30 de juny, de manera que les eixides es produiran fins al 31 de desembre

Treballadors a la fàbrica de Ford d'Almussafes / Rober Solsona (Europa Press)
Treballadors a la fàbrica de Ford d'Almussafes / Rober Solsona (Europa Press)

El programa de prejubilacions que Ford ha plantejat a la plantilla de la factoria d'Almussafes contempla abonaments del 80% del salari net als empleats de 55 i 56 anys i del 85% als majors de 57, amb cotitzacions a la Seguretat Social fins als 63 o 65 anys, segons casos.

A aquesta proposta d'acord, presentada per l'empresa als treballadors aquest divendres, es podran adherir fins al 30 de juny, de manera que les eixides es produiran fins al 31 de desembre. Una proposta que serà ara estudiada i valorada pels sindicats.

El programa d'indemnitzacions per acomiadament s'aplicarà a tots els empleats de Ford nascuts des de l'1 de gener de 1960, amb excepció d'aquells vinculats amb un contracte temporal, de relleu o d'accés a la jubilació parcial.

També als empleats que tinguen fins a 54 anys en el moment de la baixa, als qui s'ofereix una indemnització de 45 dies per any amb un màxim de 42 mensualitats de salari brut anual, més el complement d'antiguitat i una gratificació especial que no es detalla.

Per a totes les inscripcions anteriors al 30 de juny s'estableix una millora de 20.000 euros bruts d'indemnització addicional a la quantitat corresponent.

Els empleats que tinguen entre 55 i 63 anys en el moment de la baixa percebran la indemnització segons les taules específiques contemplades en el conveni.

Al marge dels acomiadaments, l'empresa proposa un programa de prejubilacions a tots els empleats nascuts entre 1960 i 1968 (55 a 63 anys complits a 31 de desembre) excepte per a aquells vinculats per un contracte d'accés a la jubilació parcial.

Als empleats de 55 i 56 anys els ofereix el 80% del salari net i als de més de 57 el 85%, en tots els casos amb cotitzacions a la Seguretat Social que es mantindran fins als 63 o 65 anys, segons edats.

També et pot interessar

stats