Ford inaugura a Alemanya la seua primera planta de fabricació de vehicles elèctrics a Europa

El fabricant automobilístic té l'objectiu de produir 600.000 vehicles elèctrics anuals fins a finals del 2023

El president executiu de Ford, Bill Ford, i el canceller alemany, Olaf Scholz, en la inauguració de la planta a Colonia
El president executiu de Ford, Bill Ford, i el canceller alemany, Olaf Scholz, en la inauguració de la planta a Colònia / Ronald Wittek (Efe)

Ford s'ha llançat aquest dilluns la producció de vehicles elèctrics a Europa amb la inauguració d'una planta a Colònia (Alemanya) que, segons ha dit el canceller alemany Olaf Scholz, suposa "l'inici d'una nova era". "Ací comença el futur", ha declarat Scholz, durant la cerimònia d'inauguració, en la qual ha destacat el caràcter existencial de la lluita contra el canvi climàtic i ha recordat l'objectiu que Alemanya siga climàticament neutral el 2045.

El canceller ha subratllat, a més, que per a poder entrar de ple en l'"era de mobilitat elèctrica", des de la política és necessari impulsar el desenvolupament de la infraestructura de càrrega dels vehicles elèctrics, així com la construcció de fàbriques que es dediquen a la producció de components; en particular, bateries.

"Junts forjarem un futur més sostenible per a tot el planeta", ha declarat per la seua part Bill Ford, el president executiu de la companyia nord-americana, que ha destacat que en la planta de Colònia es fabricarà "el primer vehicle elèctric Ford produït a Europa per a clients europeus".

Serà així la primera fàbrica de Ford neutral en emissions a tot el món, es produirà primer un nou model de Ford Explorer elèctric, ha assenyalat, i ha indicat que l'estratègia de l'empresa passa ara per electrificar alguns dels seus models "més reeixits", com el Mustang. "Mai he sigut més optimista sobre el futur de la nostra companyia", ha continuat el besnet del fundador, que ha recordat que l'empresa complirà aquesta setmana 120 anys i que, mentre que altres fabricants estatunidencs abandonen Europa, Ford ha pres la decisió contrària.

El president executiu va reiterar, a més, que l'empresa té l'objectiu de produir 600.000 vehicles elèctrics anuals fins a finals del 2023 i dos milions fins al 2026, així com aconseguir la neutralitat en emissions el 2050.

La planta de Ford en Almussafes és la segona planta seleccionada per la multinacional de l'oval per a fabricar la nova generació de vehicles elèctrics a Europa. La decisió va ser anunciada per la companya el juliol de l'any passat i encara es troba sense concreció sobre models i volums de fabricació.

També et pot interessar

stats