Ford i el comité d'empresa acorden el nou ERTO a la planta d'Almussafes

S'aplicarà fins al 31 de juliol, afectarà els treballadors de manera escalonada i l'empresa complementarà fins al 80% del salari.

Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes

La UGT i CCOO en Ford Almussafes han firmat la proposta plantejada per la direcció de la companyia que permetrà presentar un nou expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causes organitzatives. Aquest s'aplicarà fins al 31 de juliol i afectarà els treballadors de manera escalonada: 2.700 empleats a principi de maig, 1.500 a final de mes, i vora 1.100 al juny. L'empresa complementarà fins al 80 per cent els salaris.

Aquest nou ERTO, aquesta vegada per raons productives i organitzatives, coincidirà amb les fases de retorn a l’activitat, segons el protocol de seguretat en matèria de salut i prevenció establit per a evitar la propagació de la Covid-19 i amb la recuperació de la demanda.

La fàbrica reprendrà l’activitat de la planta de vehicles dilluns que ve, mentre que la de motors obrirà dues setmanes després, el 18 de maig. Aquest diumenge conclou l’ERTO per força major que va començar a aplicar-se a la majoria de la plantilla arran de la declaració de l’estat d’alarma per l’emergència sanitària.

També et pot interessar

stats