Ford anuncia un nou ERTO a la planta d'Almussafes per la falta de semiconductors

L'ajust, que afectarà la planta de vehicles i de motors, es concretarà entre l'1 de juliol i el 30 de setembre

Porta d'entrada a la factoria de Ford en Almussafes
Porta d'entrada a la factoria de Ford en Almussafes / À Punt NTC

La direcció de Ford Almussafes ha anunciat aquest dilluns a primer hora de la vesprada als sindicats de la planta valenciana la presentació d'un nou ERTO entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, segons han explicat fonts d'STM-Intersindical Valenciana. Darrere d'aquest nou ajust està la crisi dels microxips semiconductors, un component dels vehicles ara escàs que està afectant el sector de l'automoció a nivell mundial, segons ha explicat la multinacional als sindicats.

Durant la reunió no s'ha concretat la xifra de dies que inclourà aquest ERTO ni els dies concrets en què s'aplicaran, segons les mateixes fonts sindicals. La direcció de la planta sí que ha anticipat que afectarà tant la secció de motors com la de vehicles, motiu pel qual STM estima que la mesura pot afectar més de 6.000 treballadors. Fins a l'ERO que Ford va presentar per a 630 treballadors i que està en procés de concreció, la factoria valenciana de la multinacional ocupava 6.800 persones.

La direcció considera que no hi ha expectativa de recuperar el torn de nit, suspés amb l'últim ERTO, almenys fins al mes d'octubre, qüestió que es concretarà en la reunió que s'ha previst per a aquest dimecres, segons ha afegit UGT en la planta, sindicat majoritari. 

El president del comitè d'empresa de la planta, Carlos Faubel, ha lamentat que continua "la llosa d'aquesta crisi" que està afectant Ford a tot Europa, amb les plantes alemanyes i romanesa parades durant setmanes. En la reunió del pròxim dimecres es concretaran els dies d'aplicació de l'ERTO, el nivell d'impacte en motors i en vehicles i les condicions per als treballadors, que els sindicats defenen que han de ser les mateixes que s'han aplicant en les negociacions dels ERTO dels últims dos anys.

UGT ha afegit que, com a notícia positiva, es recupera l'activitat de la planta de carrosseries, on es fabrica la furgoneta Transit, després de dos mesos parada per l'actual ERTO.

L'ERTO anterior, encara en marxa, es va presentar a finals del passat mes d'abril per a 20 dies. Tot i que aquest ajust estava projectat fins a finals de juliol, Ford Espanya va avançar els dies d'aplicació de juliol al mes de juny, tant en vehicles com en motors, a causa del descens acusat de la demanda.

També et pot interessar

stats