Ford Almussafes avança a dilluns i dimarts dues jornades de parada del calendari de l’ERTO

L’àrea de muntatge de motors es veu obligada a detindre la producció per la falta de semiconductors, necessaris per a fabricar la part electrònica dels vehicles

La producció de motors en les naus d'Almussafes es deté aquest dilluns i demà dimarts, seguint el calendari de parades previstes en l'ERTO
La producció de motors en les naus d'Almussafes es deté hui dilluns i demà dimarts, seguint el calendari de parades previstes en l'ERTO / Rober Solsona (Europa Press)

La direcció de Ford i el sindicat majoritari, UGT, han reordenat el calendari de jornades en què pararà la planta de muntatge de motors, dins de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) vigent en la factoria d'Almussafes (Ribera Baixa), i aquesta setmana detindrà la producció dos dies: hui dilluns i demà dimarts.

Concretament, la parada prevista per al dimecres 26 d'abril es fa aquest dilluns, dos dies abans. Així mateix, es trasllada l'ERTO previst per al divendres 16 de juny a demà dimarts, 25 d'abril, segons ha informat UGT.

Els representants de la plantilla i la direcció de l’empresa van acordar aquests dos canvis en una reunió que van mantindre dimecres. La factoria de la Ribera Baixa s’ha vist abocada a fer aquestes parades per la falta de semiconductors, necessaris per a la fabricació de la part electrònica dels vehicles.

La fàbrica d’Almussafes està encadenant diferents ERTO des del 2020. Aquests expedients afecten potencialment, de manera total o parcial, tota la plantilla. Durant aquestes parades de producció, els treballadors perceben el 80% del salari i el 100% de les pagues i preserven l’antiguitat i les vacances.

Paral·lelament, l'empresa treballa en el pla que regulació preveu el despatxament de 1.124 treballadors, dins de la retallada de personal que ha emprés la multinacional en diversos països del món derivada de la conversió del sector automobilístic als vehicles elèctrics.

També et pot interessar

stats