Fira València culminarà el procés per a ser una empresa pública l'abril del 2023

La Generalitat va acordar transformar-la en una mercantil per poder assumir el deute que arrossega de 474 milions d’euros

Imatge d'arxiu de Fira València
Imatge d'arxiu de Fira València / À Punt NTC

Fira València afronta els últims passos per a convertir-se en una empresa pública, un procés que començarà a final de febrer de l'any que ve i culminarà, segons el que es preveu, a mitjan abril.

El comité executiu de Fira València, reunit aquest dijous, ha conegut el calendari previst que comença el 28 de febrer amb la convocatòria d'un comité executiu que formularà els comptes anuals de 2022, redactarà el projecte de cessió d'actius i passius a la nova societat i farà una proposta de modificació d'estatuts necessària per a culminar el procés. Segons informa Fira València, el mateix dia es reunirà també el patronat de la institució que aprovarà els comptes anuals de 2022 i la proposta de modificació estatutària.

El 2 de març es preveu el depòsit del projecte de cessió en el Registre Mercantil, la posada a disposició a la representació de la plantilla de Fira València del mateix projecte i l'aprovació per part de la Conselleria d'Economia de la modificació dels estatuts. Es convocarà llavors un nou patronat, en aquest cas extraordinari, per al dia 10 de març, on s'aprovarà l'acord de cessió i el de dissolució sense liquidació de Fira València.

El 13 de març es publicarà en el Borme l'acord de cessió i s'obrirà un termini d'un mes perquè els creditors puguen exercir el seu dret d'oposició. I una vegada passat aquest termini, el 14 d'abril serà la nova empresa pública la que haja d'acceptar la cessió per part de Fira València. Finalment, el 17 d'abril està prevista l'escriptura de cessió davant de notari.

D'altra banda, i per a preparar la transició, s'ha convocat el primer consell d'administració de Societat Valenciana Fira València Societat Anònima per al pròxim 29 de desembre.

Fira València seguirà els passos de l'actual Institució Firal Alacantina (IFA), que començarà a operar com a empresa pública a partir de gener del 2023, després de constituir-se en la nova mercantil, Societat Valenciana Fira Alacant SA. 

El juny de 2021, la Generalitat va acordar transformar IFA i Fira València en una empresa mercantil, d’una manera semblant al d’altres societats com Parc Sagunt, la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa) o Aerocas. Aquest model va ser proposat per l’Advocacia de la Generalitat perquè aquesta puga assumir el deute arrosseguen tant la Institució Firal d’Alacant, de 76 milions d’euros, com Fira València, de 474 milions d’euros.

També et pot interessar

stats