Fernando Rodrigo destaca que l'evolució de l'economia espanyola ha sorprés "positivament"

El coordinador d'Economistes davant de la Crisi ressalta les mesures del govern, però denuncia que Espanya és el país d'Europa on "més poder adquisitiu estan perdent els seus treballadors"

El coordinador a València d'Economistes Davant la Crisi, Fernando Rodrigo, a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

L'economista i coordinador a València d'Economistes davant de la Crisi, Fernando Rodrigo, ha destacat a Les notícies del matí que l'evolució de l'economia en Espanya ha sorprés "positivament" i té el "millor comportament de la zona euro en matèria de creixement, creació d'ocupació i reducció de la inflació".

Rodrigo valora positivament les mesures anticrisi del Govern d'Espanya en la marxa de l'economia i la baixada de la inflació. "El límit al preu del gas i la reducció de l'IVA dels aliments ha reduït la inflació a la meitat de la que teníem aquest estiu", ha destacat.

La inflació continua moderant-se i, mentre a la tardor superava el 10%, al desembre va tancar en el 5,8%, la més baixa dels països europeus. "La mateixa UE ha acabat acceptant mesures del govern espanyol, que estan en la base de la caiguda tan important i ràpida de la inflació", ha afegit.

Aquest descens de la inflació, segons l'economista, és una "bona notícia" per a una gran part dels ciutadans, sobretot per a les rendes baixes, ja que els treballadors no han vist augmentats els seus salaris d'acord amb la inflació.

"Els salaris a Europa no estan anant en la mateixa direcció que la inflació, però Espanya és el país europeu on més poder adquisitiu estan perdent els seus treballadors"

De cara a aquest any 2023, Fernando Rodrigo preveu que la inflació "descendirà, encara que no de forma tan acusada" i preveu que al final de l'any estiga en el 3 o 3,5%. "Tot dependrà de l'evolució de la guerra d'Ucraïna i de la covid a la Xina, que són circumstàncies difícils de preveure".

Els informes de diferents organismes asseguren que no entrarem en recessió i que es continuarà creant ocupació. Sobre aquestes previsions, el coordinador d'Economistes davant de la Crisi ha indicat que "enguany s'han trencat molts paradigmes i s'ha demostrat que la reforma laboral i la pujada del salari mínim han permés crear ocupació".

"El mercat de treball espanyol està funcionant raonablement bé, s'està creant ocupació com mai i de més qualitat, si bé encara queda molt per fer", ha conclòs.

També et pot interessar

stats